Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nadpis je nádherný oxymorón, text o ODS a realita vlastně také. :-/

2 0
možnosti

Je to zcela legitimní názor. ODS mi také nevadí a beru ji jako stranu středovou. Celý život jsem prožil v socialistické zemi a již v dětství jsem pochopil, že ctít pravicové hodnoty je poctivé, neboť jejich cílem je vychovat osobnosti s vysokým morálním kreditem tolik potřebným v boji proti závisti a pohodlí hlupáků s pokřiveným žebříčkem hodnot. Je to neustálý boj o svobodu a za svobodný stát. Též to není tak, jak pravil v r.1989 Havel, že všichni jsou nakaženi. Proto má idea zůstane vždy rovná - pravicová a to i přesto, že většina národa bude nesmyslnými zákony pěstovat socialismus!

3 3
možnosti
Foto

Politik především kouká, zcela v rozporu s textem, který odpřísáhnul, jak co nejvíc využít  daný čas k osobnímu obohacení. To je také hlavní důvod proč lidé politikou opovrhují.

2 1
možnosti

Modří ptáci pomalu vymírají, zkuste přelétnout do TOpky, ke Svobodným či k lidovcům.

0 2
možnosti

ODS není pravicová strana.

3 3
možnosti

K21a69r96e47l 27N25o31v56á45k

31. 1. 2014 14:58

Autor taky píše, že nesdílí touhu pravicové SSO po svobodě.

ODS chce něco jiného.

1 1
možnosti

K57a56r95e53l 64N39o62v28á12k

31. 1. 2014 14:50

"Občanští demokraté (chtějí) ... a svobodu jednotlivce (liberalismus)."

Nenechte  se vysmát ! Proto šroubují daně do nesmyslných výšek, regulují všechno a všechny a osekávají svobodu jednotlivce kde můžou ?

2 2
možnosti

P55e87t13r 48P17á65l91k31a

31. 1. 2014 14:47

váš blog chápu zcela jinak než většina diskutujících, kteří se bůhvíproč vyjadřují k ODS.

Beru to tak, že s výjimkou komunistů je zcela jedno, v jakém "dresu" byste tento blog napsal. Za mě jednoznačně R^

Chápání vztahu ke straně a vstup do ní jako odpovědné filosofické rozhodnutí mi přijde jako skutečně správný postoj. Není to stejný podpis, jako když člověk podepisuje dítěti úkoly a váš blog by si mělo přečíst 1,5 miliónu předlistopadových komunistů. Politický turismus je něco opravdu politováníhodného a trapného.

Na druhou stranu (a trochu v rozporu s tím) je škoda, že mají u nás politické strany naprosté minimum členů. Možná je to právě tím, jak moc lidí bylo dříve v KSČ - rozhodně spíš kvůli ambicím a kariéře, nikoliv z ideových důvodů.

5 1
možnosti

Volím ODS stále od jejího vzniku. Ne sice z tak vzletných, popřípadě pragmatických důvodů jak se rozepisuje autor blogu. Shrnul bych je opravdu do několika vět. Pouze mě mrzí, že ODS za téměř 20 let nedosáhla a pravděpodobně již nikdy nedosáhne takové podpory voličů, aby mohla být v parlamentu čistou jedničkou. Její program vždy z větší části zhatí to, co si říká koaliční partner. Ale budiž. Nikdy před volbami své rozhodnutí neutajuji. Klidně si nechám i nadávat do blbců. A to, i když vím, že ODS jako strana půjde stejně do kopru. Nějak to tuším už od dob změn ve vedení této strany. Těžko už najde nového hegemona.

4 2
možnosti

Omlouvám se, ale levicovou stranu, která kašle na zachování tradic národa,  nemohu volit nikdy v životě

1 2
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 799x
Jsem uchváceným pozorovatelem a obdivovatelem života ve všech jeho podivnostech, celé jeho palety barev a škále chutí. Pokud mne něco zaujme, snažím se o to podělit s jinými. Mé krédo: Invita invidia!