Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Jistě je to utopie. Stejně tak jako strašák, že by se tím vrátila vláda jedné strany a vlády , jako kdys. To ovšem ústava neumožńuje. Je tu prostě demokracie se všemi jejími atributy. Množství partají a partiček, to tento systém umožńuje, což není nic proti ničemu. Jinak stačí si uvědomit, že každý REGISTROVANÝ politic. subjekt je de fakto subjektem podnikatelským, jen se ,,zvláštními pravidly" pro takové subjekty;-)

1 0
možnosti
Foto

Utopie to není, většinový systém funguje v řadě zemí a má nesporné výhody. Jednobarevné vlády jsou čitelnější a funkčnější.

1 0
možnosti

Pane Kordaci. Ja znam jen 97 politickych stran a hnuti. Seznam mohu zaslat e-mailem. Ale toto neni proc pisi tento prispevek. Osobne preferuji "prezidensky" system. Ten zahrnuje to, co navrhujete i vy. Mam nastin upravy nasi ustavy (bez provadecich zakonu), ktery nam urcuje zakladni organizacni kroky, ktere je treba udelat. Mate-li zajem, mohu vam to poslat take pomoci e-mailu. (pet stranek) Jen potrebuji vasi adresu. Moje: jerry@limafamily.net

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 799x
Jsem uchváceným pozorovatelem a obdivovatelem života ve všech jeho podivnostech, celé jeho palety barev a škále chutí. Pokud mne něco zaujme, snažím se o to podělit s jinými. Mé krédo: Invita invidia!